De kunstenaars die in 2017 exposeren zijn:

 

 

Julia van Oosterum

 

Mijn passie voor keramiek uit zich in het maken van beelden, hoofden en schalen, voor binnen en voor buiten.

Ik experimenteer met vormen, zoek bijzondere gelaatsuitdrukkingen en denk na over passende kleuren. Het ontwikkelen van een eigen stijl en de behoefte aan variatie staan voorop. Daarom verschilt mijn werk van periode tot periode.

Hoe werk ik? Ik heb meestal een bepaald idee in mijn hoofd. Soms maak ik eerst een schets of teken ik een ontwerp. Meestal ga ik meteen met de geschikte kleisoort aan de slag. Onder mijn handen ontstaat al werkende weg een verrassende vorm alsof ik met de klei in gesprek ben, in een dialoog verwikkeld. Vaak wijkt het eindresultaat af van het idee waarrmee ik begon.

Het is soms ingewikkeld, frustrerend zelfs, maar desondanks steeds een fijne ervaring en een dankbare bezigheid: het handwerk.

Kneden en opbouwen, zoeken naar verhoudingen, aanbrengen van subtiele details; het perfect afwerken en zoeken naar de juiste kleuren, steeds in dialoog met het materiaal.

En dan is er altijd de spanning als het werk uit de oven komt of raku gestookt is: voldoet het aan de verwachting? 

In mijn werk heb ik voordeel van mijn beroepsopleiding tot docent Tekenen en Textiele Vormgeving (Tilburg) en van mijn vervolgopleiding Portretschilderen (Utrecht).

Mijn basisopleiding keramiek heb ik bij Joke Burks (Utrecht) gevolgd. Voor mijn vervolgopleiding heb ik gekozen voor Jacqueline Tijssen en Jeroen Endeveld (Nieuwegein). Ik werk regelmatig in hun atelier.

Op mijn website staat meer informatie. Zie www.oosterpost.com

Julia van Oosterum (Breda, 1952)

oosterpost@gmail.com

Ingrid Piessens

Ingrid Piessens (1959, België) heeft in Arnhem de Hogeschool voor de Kunsten bezocht. Daar werd schilderen haar passie en na haar studie heeft zij zich daarin gespecialiseerd.

Inspiratie voor haar schilderijen komt voort uit haar levensvisie: verlangen naar vrijheid, energie omzetten in emotie, loskomen van het alledaagse, betekenis geven aan dromen, in beweging blijven, haar eigen koers volgen en altijd van het positieve blijven uitgaan.

Galerie Ingrid art paintings
Tolstraat 7, Waalwijk

Open op afspraak

ingrid.piessens@live.nl

www.ingridartpaintings.nl

 

Jan van Strien

Jan van Strien is geboren (1963)  en getogen in het Brabantse dorp Raamsdonk. Vanuit zijn jeugd is hij al druk bezig in tuin en natuur. Dit gaf de basis voor kleuren en lijnen welke vloeiend in elkaar overgaan. Of juist een contrast vormen.  In eerste instantie toegepast als tuinarchitect later is de beeldende kunst tot ontwikkeling gekomen.

In aanvang is hij gestart met bewerken van steen naar sculpturen. Later heeft hij daar het schilderen met acryl in mixed media aan toegevoegd. De laatste twee jaar heeft hij zich helemaal toegelegd op het maken van bronzen beelden.

Zijn bronzen beelden ontstaan vanuit het innerlijke, een scheppingsdrang die er altijd is geweest.  Zijn doorzettingsvermogen en koppig volhouden heeft zich ontwikkeld tot een eigen stijl van bronzen beelden met als hoofdthema: De mens en de sfeer waarin hij leeft en werkt. Het zijn abstracte weergaven van mensen in hun doen en laten. De houding die deze abstracte beelden aannemen, geven een bepaalde sfeer weer zodat haast het karakter en de humeur van de figuur af te lezen zijn.

De opbouw van de bronzen hebben een groot raakvlak met zijn steensculpturen en schilderijen en collages. De belijning en het gebruik van vierkante vlakken komen in alle disciplines terug. Naast deze lijn van abstracte mensfiguren heeft hij in brons gegoten een serie torso’s en naakten. Vaak in een groep van 2 tot 5 personen.

Jan van Strien     Galerie Artijean

Luxemburgstraat 27-29    5171 PK Kaatsheuvel

0416-313925 / 06-10791568    

artijean@hetnet.nl    www.artijean.nl

Ingrid Verburg

Vorm,
herkenbaar in mensen, dieren, planten en dingen.
De wereld om je heen, een inspiratiebron, zien en geraakt worden.
Zelf vormgeven aan materiaal.
Klei, keramisch bouwen, insnijden, vervormen.
Glazuren, glans,
een versteende vorm. 

Wim van Vossen

Mijn acrylschilderijen worden gemaakt met een losse penseelvoering en een zodanig kleurgebruik dat er een tamelijk realistisch beeld ontstaat. Daarnaast speelt licht vaak een belangrijke rol in mijn werk.

Ik geef sinds 1993 schildercursus bij Stichting De Handwijzer in Raamsdonksveer.

Zelf heb ik  jarenlang schildercursus gevolgd en les gehad van verschillende docenten.

Sinds 8 jaar ben ik lid van de schildersgroep Pittori.