De kunstenaars die in 2017 exposeren zijn:

 

 

Nico Andries

Nico Andries is op 26-04-1949 geboren in Sluis (Zeeland) en woont als sinds 1972 in Raamsdonksveer. Hij is gehuwd en is ruim 40 jaar leraar basisonderwijs geweest, voor een deel remedial teacher.  Hij heeft altijd veel creatieve belangstelling gehad en heeft ook een passie voor fotograferen en beeldhouwen, maar aan dat laatste is hij pas echt toegekomen na zijn pensionering eind 2012. Hij heeft ook veel belangstelling voor allerlei andere kunstvormen en voor techniek. Nu er de gelegenheid voor is, wordt veel aan museumbezoek gedaan…

Nico is voor het vijfde jaar bezig met sculpturen die worden uitgevoerd in steen en hout, en, in mindere mate, in brons en plasticrete. Behoudens enkele cursussen in bronsgieten  heeft hij nooit een opleiding gevolgd, een akte handvaardigheid in het verre verleden daargelaten.. Hij kiest liefst hardere steensoorten, zoals marmer, aragoniet, hardere serpentijnsoorten, blue royal, onyx. Het laatste half jaar heeft hij weer meer met hout gewerkt..
Waar mogelijk werkt Nico Andries machinaal, bijv. met een luchtdrukbeitel en met een carverzaag, maar het overgrote deel komt neer op werken met beitels, gutsen, hamer en klopper. De vormgeving is ongebonden, vaak fantasievol en met een voorkeur voor gebogen lijnen en stilering. Abstract en figuratief werk wisselen elkaar af. Een idee wordt vaak niet echt van tevoren uitgewerkt, zodat het tijdens het beeldhouwen nog vele kanten op kan gaan.De beleving, het plezier in het werken, dat heeft tot nu toe altijd voorop gestaan. Nico streeft niet bewust naar originaliteit, maar verwondering en uitdaging zijn sterke drijfveren, waardoor er vaak aparte resultaten ontstaan. Ook is het vangen van de tijd een belangrijke prikkel.

Helma Arendse

Tijdens  mijn eerste jaren op  de academie in Arendonk ( België ), dacht ik alleen maar aan schilderen….

Toen ik wat verder was, ontdekte ik de “mixed media” en er viel voor mij al veel op de goede plaats!
Na mijn specialisatiejaren koos ik voor een opleiding Monumentale Kunst, met het idee dat het een aanvulling zou zijn.Daar leerde ik om ook door middel van andere disciplines uiting te geven aan alles wat me raakte en interesseerde.
Na 3 jaar zweven tussen al die stromingen heb ik gevonden wat ik zocht, de vrijheid om te doen wat ik wil….en te gebruiken wat ik  kan….!
In 2016 raakte ik geïnteresseerd in de LUMEN fotografie. Een oude techniek, die maar weinig gebruikt wordt (en die fascineert me nog steeds!). Voor deze afdrukken/foto’s wordt géén fototoestel gebruikt. Het is de werking van de zon in combinatie met het organische materiaal en het fotopapier die deze afdrukken maken! Deze foto’s zijn altijd eenmalige afdrukken en daardoor UNIEK! 

Hilda Bronzi

Wat mij raakt zet ik op het doek. De mens, de natuur, maar vooral bloemen zijn voor mij geliefde onderwerpen.

Ik schilder zeer veelzijdig, in onderwerp, materie en stijl. Soms abstract, realistisch of suggestief. Mijn schilderijen zijn een uiting van mijn emoties en levensopvatting. Ik houd van diversiteit in het leven en dat breng ik ook in mijn schilderijen tot uiting.

Eind jaren ‘70 ben ik gaan schilderen en les gaan nemen in Hollandse volksschilderkunst, later in aquarel en acrylverf. Toen ik olieverf ontdekte ben ik teken- en schilderles gaan nemen aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk België. Deze 7- jarige opleiding heb ik met goed gevolg afgerond.

Ik voel me zeer verbonden met de kunst en de kunstenaar. Als voorzitter van de Stichting Kunstroute Geertruidenberg zet ik mij al 10 jaar in om elk jaar eind mei/begin juni een kunstroute te organiseren in onze prachtige 3 kernengemeente Geertruidenberg.

Geniet van mijn schilderijen, dan geniet ik ook.

Hilda Bronzi Meeuwesen

www.hildabronzipaintings.nl     E-mail: bronzi@planet.nl  www.kunstroutegeertruidenberg.nl    Adriaan Swaenstraat 21     4931RH Geertruidenberg   Tel: 06-57180209 / 0162-512302

Bej Hoogers

Om me even voor te stellen: mijn naam is Bej Hoogers.

Ik ben geboren en getogen in Eindhoven. Ik heb een passie voor kunst en cultuur, met name  voor de beeldende kunst en voor muziek. De liefde voor het schilderen kreeg ik met de paplepel ingegoten. Mijn vader was een verdienstelijk landschapsschilder en nam me vaak mee als hij in het veld ging schilderen. Daar leerde ik de kneepjes van het ambachtelijke schildersvak.

Sinds midden jaren ’80 van de vorige eeuw heb ik op diverse plekken in Oosterhout en omgeving gewoond. Na een aantal jaren les bij h19 Centrum voor de kunsten in Oosterhout heb ik een vijfjarige opleiding gevolgd aan de Academie voor Schone Kunsten  in het Belgische Arendonk.

Inmiddels heb ik mijn eigen atelier betrokken in de Koningsdijk 69 te Oosterhout.

Mijn werk is vooral geïnspireerd op de zebra. Allerlei facetten van dit eigenzinnige dier probeer ik met acryl op doek vast te leggen en te accentueren. Deze expositie heb ik dan ook volledig aan de zebra gewijd.

Voor meer informatie : www.bejhoogers.com

Contact: bej@bejhoogers.com

Kristel van der Klugt (KriSaRt)

In 2005 kwam ik voor de eerste keer in aanraking met de Mayakalender.
Al snel ontdekte ik deze leidraad als een manier om meer bewust te worden van mezelf.
De kalender laat je jouw talenten zien. Ze liggen verscholen en wachten tot je ze wakker schudt en naar boven haalt. Alle twintig zegels van de kalender hebben een persoonlijke boodschap voor jou.

In 2007 kwam de vonk tussen 2 passies: de Mayakalender en kunst maken.
Ik ben alle 20 zegels gaan maken in Mixed-Media stijl. Een manier van creëren met allerlei materialen en tijdschriftplaatjes.

Met mijn werken wil ik als een zon mijn licht laten schijnen op mijn pad en dat van anderen. Ik hoop met mijn kunstwerken mensen te laten stralen met hun talenten, om zo "bouwstenen" mee te geven voor de creatie van hun eigen unieke levenspad! 

zie ook:  www.krisart.nl

Museum de Roos

Schilderijen uit museum de Roos in Geertruidenberg

Museum de Roos is gevestigd op de Markt

Adres: Markt 46, 4931 Geertruidenberg

Telefoon: 0162-517689

www.museumderoos.nl